Počinje sezona kupanja - što kad vam mobitel upadne u more?

Počinje sezona kupanja - što kad vam mobitel upadne u more?

Možda si ti  i jedan od onih „sretnika“ kojima se mobitel već okupao u vodi? Ili si jedan od onih „posebnih sretnika“, kojima se okupao čak u moru? Mi smo čuli svakakvih priča. Bilo je onih kojima je upao u sudoper, nekima u umivaonik, nekima u more, jednome čak i u wc školjku! Da,da, u wc školjku… svašta na tom svijetu! :-)

Što kad se dogodi ono najgore?

Iako ovo vjerojatno već znaš, još jednom ćemo ti reći: „Ne, mobiteli ne znaju plivati“.  Iz tog je razloga izraz „kupanje mobitela“ sinonim za njegov kraj… No, kad se već dogodi to što se dogodi, znaš li kako spasiti mobitel i svoj novčanik od kupnje novog?

Nakon što verbalno iskažeš svu svoju ljutnju i bijes zbog ove nezgode (razumijemo te u potpunosti), priberi se na trenutak i brzo reagiraj. Donosimo ti 4 stvari koje moraš napraviti ako želiš spasiti svog mobilnog ljubimca.

  1.        Brzo izvadi mobitel iz vode i obriši ga koliko je to moguće (ok, priznajemo, ovo je pomalo bezveze – podrazumijeva se da ćeš to učiniti).
  2.        Isključi uređaj čim prije!
  3.        Izvadi bateriju iz uređaja (ako je to moguće) te potom SIM karticu, SD karticu...
  4.        Odmah zovi najbliži servis za popravak mobitela.

Kad kažemo odmah - mislimo stvarno odmah. Ne sutra, ne nakon ručka, nego – odmah. Vjerojatnost popravka mobitela proporcionalna je brzini vremena javljanja serviseru.

Samim time što si okupao mobitel, ionako gubiš pravo na jamstvo – odnosno – garancija ti ne vrijedi. Stoga nije obavezno da se javiš u ovlašteni servis, nego posjeti onog servisera koji ti je najbliže i koji ćete prije moći pomoći… Ono što će serviser napraviti je rastaviti uređaj i osušiti mokre dijelove, posebno pazeći na kamere, konektore, itd. 

Ako si mobitel „samo“ zalijao svojom omiljenom jutarnjom kavom ili sokom, možda će sve raditi sasvim dobro još neko vrijeme. Ali, nakon određenog perioda, garantiramo ti, tvoj će se mobitel početi čudno ponašati. Zato ponavljamo - odmah zovi servis!

A koliko će to koštati?

Dijagnoza koju će mobitel dobiti bit će: vlaga u uređaju, a ta dijagnoza košta. Ovisno o tome koliko je tekućina duboko ušla u uređaj, tolika mogu biti i oštećenja u samom mobitelu pa o tome ovisi i sam trošak popravka. Nekad se niti ne isplati popravljati mobitel, jer matična ploča izvuče deblji kraj. Matična ploča je dosta skupa komponenta uređaja i u servisu će ti vjerojatno reći da se ne isplati popravljati mobitel. U tom slučaju, nema ti druge nego se počastiti novim mobitelom, a u našoj ponudi sigurno ćeš pronaći neki s kojim bi dugo mogao biti zadovoljan.

I za kraj, samo da te još malo educiramo; postoje mobiteli koji odgovaraju IP 68 standardu – a to znači da znaju plivati! :-) Jedan od njih je i UleFone Armor 2, vrhunski mobitel kojeg imamo u ponudi, pogledaj OVDJE!

 

Datum objave 20/07/2017 Dnevnik jednog servisera 0 861

KomentirajOdgovori

Morate biti prijavljeni da ostavite komentar.
Usporedi 0
Prev
Next

Nema proizvoda

To be determined Dostava
0,00 kn Ukupno

Kupi