Hoće li i tvoje dijete ovog Božića dobiti prvi mobitel?

Hoće li i tvoje dijete ovog Božića dobiti prvi mobitel?

Pitate se kada djetetu kupiti prvi mobitel? Većina djece već u nižim razredima osnovne škole danas u školama ima mobitel. Možemo raspravljati o tome je li to zaista potrebno ili ne, ali to je činjenica. Mnoga djeca vrše pritisak na roditelje da im se kupi pametni telefon da bi se uklopila u društvo, dok neki roditelji samoinicijativno žele kupiti mobitel djetetu s razlogom da bi ga mogli kontrolirati. Gdje je? S kim je? Kad dolazi doma?

Ako ste odlučiti kupiti mobitel djetetu, obavezno razmislite o ove 3 stvari:

Koliko sam novaca spreman potrošiti?

Prije kupnje vjerojatno ćete razmisliti o tome hoćete li kupiti neki poznati, skupi brend, ili jeftiniju manje poznatu varijantu. Skupi brendovi imaju svojih pozitivnih strana, ali najveća mana im je  - cijena. Manje poznati brendovi puno manje ulažu u marketing i sukladno tome, cijene su znatno niže.

Ima li trgovina (brend) u kojoj kupujete osiguran servis i rezervne dijelove i kakve su cijene popravka?

Jeste li znali da šanse za razbijanjem mobitela rastu čim je dijete mlađe? Vjerojatno jeste pa dobro razmislite hoćete li mu u ruke dati mobitel koji ste platili i nekoliko tisuća kuna.

Ukoliko razmatrate skuplju varijantu (brendirani mobitel), razbijeno staklo na nekom poznatom uređaju platit ćete minimalno 1.000 kuna.  A djeca su ponekad vrlo nespretna, zar ne? Ako pak razmišljate o jeftinijoj opciji, provjerite iskustva korisnika sa servisom, jer se isplati investirati 100-tinjak kuna više za uređaj koji ima dostupne rezervne dijelove. Varijanta stranih webshopova sa dobrim cijenama isprva se čini jako primamljiva. Jedini je problem što u slučaju jamstvenog kvara uređaj treba slati izvan države na popravak, koji se, ujedno, čeka i do 3 mjeseca. Ponekad je dobro i prije kupnje uređaja pitati kolika je cijena rezervne baterije ili slično?

Koliko će mjesečno  dijete trošiti novaca na mobitelu?

Potrošnju na mobitelu kod djece je najlakše ograničiti putem bonova. Uvijek znate koliko su potrošili i koliko još imaju raspoloživo. Uz to, svakako dobro proučite tarife koje nude operateri tako da dijete ima dovoljno podatkovnog prometa kad nije na wi-fi, a i da vas uvijek može povoljno nazvati ako vas zatreba.

Također, kupnja mobitela kroz ugovornu obvezu na 12 ili 24 mjeseca uvijek zvuče izuzetno privlačno, ali prije kupnje svakako izračunajte koliko iznosi stvarna cijena mobitela koji planirate kupiti.

 

Ukoliko si u potrazi za povoljnim mobitelom, sa 2 godine jamstva i osiguranim servisom u Hrvatskoj, našu ponudu možeš pogledati OVDJE.

Datum objave 06/12/2017 0 744

KomentirajOdgovori

Usporedi 0
Prev
Next

Nema proizvoda

To be determined Dostava
0,00 kn Ukupno

Kupi